Frankitchen

Perník z cukety s borůvkami

Napsala 30 srpna, 202127 června, 2022Žádné komentáře

Krásné pondělí,

tento víkend si úplně říkal o teplý čaj a něco sladkého k tomu, deku a film. Tentokrát jsem sice nepekla,  ale vzpomněla si na tento báječný a jednoduchý recept na cuketový perník, který jsem před časem dělala. Perníkové koření, špetka skořice a zázvoru se skvěle hodí k začínajícímu podzimu a pokud stejně jako já schraňujete ve sklepě poslední cukety z letní úrody, mohl by tento recept být tipem, jak je využít. Neutrální chuť cukety dodá perníku skvělou vláčnost a borůvky šťavnatost.

 

Ingredience

 

Suchá směs

3 hrnky hladké špaldové mouky

1/2 hrnku třtinového cukru

1 kypřící prášek do perníku (používám tento)

1 lžička jedlé sody

3 lžíce kakaa (používám Callebaut)

3 lžičky perníkového koření od Antonína 

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička skořice

špetka soli

 

Mokrá směs

3 vejce

1/2 hrnku rostlinného oleje

3 hrnky nastrouhané cukety

1 lžička vanilkového extraktu (používám tento od Nielson-Massey)

+ pořádná hrst čerstvých borůvek

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Plech vymažte gheečkem a vysypte moukou. Použila jsem plech o rozměru 36×25 cm. Smíchejte všechny suché ingredience a mokré ingredience zvlášť. Do mokré směsi postupně přidávejte suchou, dokud se obě směsi nespojí v jednu kompaktní. Přidejte hrst borůvek a promíchejte. Pečte zhruba 30 minut. Jestli je perník hotový poznáte tak, že na špejli přestanou ulpívat drobečky. Vychladlý perník můžete polít čokoládou. Já jsem použila 70,5 % Callebaut s lžící kokosového oleje.

Bon Appétit ❤

Komentáře