FrankitchenLifestyle

Anniversary

Napsala 19 března, 202120 března, 2021Žádné komentáře

Nevím, kde jsme to vzali, ale už jsme spolu šest let!:D Pořád je to jedno velké dobrodružství a jsem vděčná za každý nový den. Letos to vyšlo na sobotu, tak jsem si řekla, že nám udělám hezkou snídani a pak si objednáme sushi. 

V pátek jsem zajela do Chleba Brno pro výborný chlebík na sobotní avotoast. Chleba jsem lehce opekla na pánvi, navrstvila na něj avokádo, nakládanou červenou cibulku, granátové jablko, sezam, klíčky z červené řepy a zastřená vajíčka, která jsem přelila holandskou omáčkou.

Recept na holandskou omáčku

  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce bílého vinného octa 
  • kuličky pepře (bílý je vhodnější) 
  • 2 žloutky
  • 130 g rozpuštěného ghee
  • citronová šťáva
  • špetka mořské soli

V misce svařte nad párou vodu s octem a pár kuličkami pepře, nechejte vychladnout. Přidejte žloutky, prošlehejte a míchejte nad párou, dokud nezačne omáčka houstnout. Sundejte misku z páry a postupně přilévejte rozpuštěné ghee. Dochuťte citronovou šťávou a mořskou solí. Na závěr přelejte omáčkou zastřená vajíčka.

A touhle výroční kytičkou už vítám jaro, taky se na něj tak těšíte?

 

 


 

 

We have been together for six years already! I am grateful for each day. It’s still one big adventure.

This year our anniversary date come out on Saturday. I made us a nice breakfast and later we ordered sushi. Day before I went to Chleba Brno (their bread is blast) for Saturday’s avocado toast. I toasted the bread lightly in a pan, layered on it an avocado, pickled red onion, pomegranate, sesame, beetroot sprouts and scrambled eggs, which I topped with Hollandaise sauce.

Hollandaise Sauce Recipe

  • 2 tbs of water
  • 2 tbs of white wine vinegar
  • white pepper
  • 2 egg yolks
  • 130g of dissolved ghee
  • 1 tbs of Lemon juice
  • sea salt

In a bowl, boil water with vinegar and a few balls of pepper over steam, allow to cool. Add the yolks, whisk and stir over the steam until the sauce begins to thicken. Remove the bowl from the steam and gradually add the melted ghee. Season with lemon juice and sea salt. Pour the hollandaise sauce over poached eggs.

I welcome spring with this beautiful flower. Are you looking forward for spring too?

Komentáře