FrankitchenLifestyle

Christmas food & ideas

Napsala 27 prosince, 202021 ledna, 2021Žádné komentáře

 

The Day before Christmas

Jak jste si užili Vánoce a co jste měli dobrého?
U nás byly jako každý rok hlavně ve znamení jídla.
Den před Štědrým dnem vyzvedáváme čerstvé ryby, bylinky a zeleninu.
Večer s Ríšou vaříme menu pro nás.
Tentokrát jsme servírovali tatarák z tuňáka a tresku s fenyklovým curry pyré a černou čočkou


How did you enjoy Christmas and what delicious meals did you have?
In our home, as every year, they were mainly about the food.
The day before Christmas, we pick up fresh fish, herbs and vegetables.
Ríša and I cooked a menu for us in the evening.
This time we served tuna tartar and cod with fennel-curry puree and black lentils.

 

It’s all about details

Na poslední chvíli jsem stihla všechno vánočně nazdobit u nás v Brně a taky v domečku mých rodičů. Dekorace stromečku, to je moje! Tentokrát jsem použila hodně dřevěných ozdob a přírodních materiálů.


I managed to decorate everything for Christmas here in Brno and also in my parents’ house, it was a nailbiter to get it all done. This time I used a lot of wooden ornaments and natural materials. Tree decoration, that’s my thing!

     

Christmas Eve

Štědrý večer jsme prožili v rodinném kruhu. Upřímně si to jinak nedokážu představit.
Vánoční čas strávený s nejbližšími je to nejhezčí, co si můžu přát.
Taky jsme s Ríšou zase v kuchyni oblékli zástěry a pustili se do přípravy kapustiček s pancettou, kaštany a šalvějí, tataráku z lososa a grilovaných krevet.


We spent Christmas Eve in a family circle. I honestly can’t imagine it otherwise.
Christmas time with loved ones is the most beautiful thing I can wish for.
Ríša and I put on aprons again and in the kitchen we started preparing cabbage with pancetta, chestnuts and sage, salmon tartar and grilled shrimps


Mějte krásné poslední dny roku 2020.

Enjoy the last couple of days in 2020.

BF

Komentáře